Ge liv åt din frukost

Du vaknar på morgonen, du går in i köket och öppnar kylen och tänker, "vad blir det idag då, fil, yoghurt eller mackor?" Det är ungefär så långt fantasin sträcker sig i de flesta huvuden. Men hur gott är det egentligen, har du nånsin funderat på det? Varför inte exprimentera lite med frukosten, använd fantasin! Om det känns för svårt på morgonen så kan du ju alltid tänka ut dagen innan vad du ska äta, kanske till och med förbereda allt så det bara är att börja tugga.
Hemligheten med frukost är att det krävs så väldigt lite för att göra den väldigt mycket godare, och äter man en god och varierad frukost så blir humöret på topp och allt slutar bara lyckligare!

Liva upp med lite frukt, bär, nötter eller vad än din fantasi tillåter i yoghurten/filen eller vad nu du innehar. 
Mitt allra hetaste tips på frukt är nektariner och blodgrapefukt, smaklökarna blir alldeles till sig, jag lovar! Annanas är inte heller fel. Men det funkar alldeles utmärkt med vilken frukt som helst, och gör gärna en salig blandning av allt du hittar i en vrå!

Sen kommer vi till mackorna. Vad är det för bröd du äter egentligen? Om det ens kan kallas för bröd så mycket tillsatser och luft dom har stoppad i dom där bröden du köper på ica (eller annan valfri livsmedelsbutik). Nej bröd ska man baka själv, för oj så mycket godare det blir! Det krävs lite arbete med inte överdrivet mycket och det är ju värt det kan jag lova. Jag tänkte ge ut receptet på ett mycket gott bröd som är galet enkelt att baka som jag kallar Amandas bröd..

Amandas bröd
1 limpa

4 dl filmjölk
1 dl mörk sirap
3 dl vetemjöl
2 dl rågmjöl
1 dl havregryn
1 dl havrekross
1 dl rågkross
1 dl russin
1 dl hasselnötter
1 dl solrosfrön
1 dl linfrön
2 tsk brödkrydda
2 tsk bikarbonat
1 tsk bakpulver
1 tsk salt

Blanda ihop alltsammans i en bunke och så har du i det i en form och så in i ugnen, 225 grader i cirkus 40-45 minuter. i hör ju hur det låter, nyttigt, gott och enkelt som ett fån!
Filmjölkslimpa
Så upp och hoppa och låt fantasin flöda! En god frukos är nyckeln till framgång!

 


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0