Höstkänsla

Känner du att du inte riktigt får fram den där äkta höstkänslan? Att du bara går omkring och leter efter den under varje mattkant. Då vet jag precis vad du behöver göra. Du behöver ta på dig de höstigaste kläderna du har, inklusive mössa. Sen ska du gå ut och kratta löv. Den bortsprungna höstkänslan kommer garanterat krypa fram ur sina vrår och sprida sig i hela kroppen och först då kommer du att inse hur mysig hösten faktiskt kan vara på sitt eget lilla vis. Man måste bli vän med alla årstiderna, men det är inte det lättaste utan det är en konst!




Friluftsdag

Nu när löven börjar falla från träden och mörkret lägger sig över Sveriges skogar vill man helst bara sitta inne om dagarna och lata sig framför tv:n. Men det håller inte i längden!

Välj ut en dag då du inte har så mycket för dig. Kalla dagen för friluftsdag. För att en dag ska benämnas som friluftsdag måste den innefatta minst 3 aktiviteter. Det är nu du får använda din fantasi och göra det du tycker är kul. Eller varför inte testa på nått nytt och utmanande? Här kommer några exempel på vad man kan göra på en friluftsdag!
Simma i simhallen, Gymma, Spela golf, Rida häst, Klättring, Curling, bowling, Afrikans dans, Yoga.
Ni märker ju vilka möjligheter det finns!

Glöm inte att på en friluftsdag är det ett måste med en fikapaus, med varm choklad inkluderat.







PS:Det är okej att ibland njuta av den mysiga hösten hemma framför tv:n, det behövs också!

Hur du håller dig vaken hela filmen

Vi vet att det kan vara svårt, alla har vi känt den där känslan när ögonlocken bara vill sugas ner och mörklägga hela din värld. Men är det en film som du verkligen vill se och du måste tvinga dig själv att hålla dig i vaket tillstånd så gör följande:
Varje gång dina ögonlock vill svika dig så kämpa emot in i det sista, slå dig själv i ansiktet och hoppa runt som en kråka på safari. Och ta sockerkickar! Kladdkaka är det som funkar bäst, ta en tugga när du känner att drömmarna börjar gro i sinnet, så håller du dig vaken en stund till. Det är allt vi kan göra, resten måste vi tyvärr lite på att du klarar själv för ännu sålänge har vi inte upptäckt någon ögonlocksupphållarställning men inom en snar framtid kanske vi kan tipsa om en sådan.
Lycka till och håll dig vaken för bövulen! 

Du kommer bli emulgerad om du fortsätter såhär!

Hur mycket pengar lägger du ut på onödiga tillsatser per månad? 
Jag gissar på att du handlar på en affär, exempelvis ica. Du går där och funderar, vad ska vi äta idag då och du har ingen som helst lust att ställa dig och laga en brakmiddag när du kommer hem. 
Till slut bara grabbar du tag i en köttbullepåse, med en innehållsförteckning utan dess like och i princip utan kött också för den delen. När du kommer hem steker du köttbullarna på ett knyck, vispar ihop lite potatismos från ett pulver som bara skriker tillsatser, och så ställer du fram en burk lingonsylt som inte innehåller mycket annat än socker, vatten och E-ämnen. Din middag är klar på fyra röda sekunder. Men hur smakar den egentligen? SKIT! Tänk dig att istället plocka fram en burk ur frysen med goda, hemmagjorda köttbullar i brunsås som du vet exakt vad dom innehåller, och till det koka lite potatis som du sedan mosar och ställa fram en burk med rårörda lingon som du själv rört ihop utan konstigheter. 

Det känns ganska omöjligt tycker du, men vänta bara tills du läst detta heta tips!
Ha en dag i månaden då du bakar och lagar så mycket mat så du inte kan stå på fötterna längre, stoppa in i frysen och ta fram och värm upp till middag under månaden. Vi rekommenderar starkt söndagar, det är då man har mest inspiration och glöd i fingertopparna.

Det här gäller inte bara köttbullar utan nästan varenda måltid du äter, börja kolla på innehållsförteckningarna och fundera på vad det egentligen är du stoppar i dig. E602, emulgeringsmedel och jag vet inte vad allt heter! Vet du vad det är, som du får i dig tonvis av varje dag? Nej du har ingen aning. Men du äter det ändå. Gör inte det är mitt tips, utan börja laga din egen mat och baka ditt eget bröd av äkta råvaror, gärna närproducerade och ekologiska!

Vill du lära dig mer om vad du stoppar idig, tillsattser och dylikt så kan jag tipsa om den här boken, en riktig höjdare!

 

RSS 2.0